Izjava o Pravilima privatnosti i sigurnosti

 

 

BALONI I TO, obrt za dizajn i organizaciju, kao vlasnik ovih internet stranica, zaštitu Vaših osobnih podataka shvaća vrlo ozbiljno s toga izdaje ovu Izjavu o privatnosti i sigurnosti osobnih podataka.

Ova izjava o zaštiti osobnih podataka utemeljena je na Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, obrt:

Obrt za dizajn i organizaciju, BALONI I TO
Radmanovačka ulica 18e, 10020 Zagreb
OIB: 83394054073
MBO: 98384465
Vlasnik i odgovorna osoba: Petra Ćorluka

se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz kontakt formi niti ih prosljeđivati trećim stranama i svojim poslovnim partnerima.

Izjava o privatnosti i sigurnosti je jednostrano obvezujući pravni akt zasnovan na temeljnim načelima u obradi osobnih podataka, kojim se regulira koji podaci korisnika i/ili kupaca se prikupljaju, na koji način se takvi podaci obrađuju, u koje se svrhe upotrebljavaju. Izjava o privatnosti i sigurnosti ujedno upoznaje korisnike usluga i/ili kupce s njihovim pravima u prikupljanju i daljnjoj obradi osobnih podataka, sve u svrhu zaštite njihove privatnosti u širem smislu.

Izjava o privatnosti i sigurnosti temelji se na sljedećim načelima obrade osobnih podataka: načelu zakonitosti, transparentnosti i najbolje prakse, načelu ograničene obrade i smanjenju količine podataka, načelu točnosti i potpunosti osobnih podataka, načelu ograničene pohrane, načelu cjelovitosti i povjerljivosti podataka, načelu odgovornosti, načelu povjerenja i poštene obrade, načelu oportunosti (svrhe obrade), načelu obrade u neimenovanom (anonimiziranom) obliku.

Izjava o privatnosti i sigurnosti se primjenjuje na sve usluge koje nudi obrt za dizajn i organizaciju, Baloni i to, pri čemu je cilj  izjave na jasan i transparentan način upoznati korisnike i/ili kupce s postupcima obrade njihovih osobnih podataka i njihovim pravima. Prije svega, korisnici i/ili kupci mogu se u svakom trenutku obratiti obrtu Baloni i to sa zahtjevom za izmjenu ili dopunu i/ili ažuriranje podataka koji se na njih odnose, kao i sa zahtjevom za očitovanje o tome u koje svrhe žele ili ne žele da se njihovi podaci obrađuju.

Za obradu osobnih podataka odgovoran je obrt:

Obrt za dizajn i organizaciju, BALONI I TO
Radmanovačka ulica 18e, 10020 Zagreb
OIB: 83394054073
MBO: 98384465
Vlasnik i odgovorna osoba: Petra Ćorluka

E-mail:info@baloniito.hr

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca, a prikupljamo sljedeće osobne podatke koje deklariramo kao osnovne osobne podatke:

–      Ime i prezime

–      Kontakt e-mail adresa

–      Kontakt broj telefona

–     Adresa stanovanja (mjesto i grad)

–      OIB ako je pravni subjekt koji traži R1 račun

Navedene osobne podatke obrt Baloni i to obrađuje i arhivira u svome sjedištu koje je navedeno u ovoj Izjavi, u Republici Hrvatskoj.

Obrt Baloni i to neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje pravnih obveza. Svi podaci o korisnicima i/ili kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici obrta Baloni i to i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti svojih korisnika i kupaca.

Obrt Baloni i to se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza/narudžbi, koji su navedeni.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) obrt Baloni i to ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti, a ne uključuju nikakav oblik osobnih podataka.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti obrt Baloni i to. U slučaju ne prijavljenih promjena unesenih podataka, Baloni i to ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe, odnosno isporuke usluge.

Načini prikupljanja osnovnih osobnih podataka

Izravno od strane samih korisnika, odnosno kupaca koji su ih učinili dostupnim u procesu narudžbe usluge ili uspostavljanja kontakta kroz navedenu kontakt formu na našoj internet stranici ili kroz komunikaciju na društvenim mrežama (Facebook / Instagram) slanjem upita ili sl.,  a u svrhu pružanja pravovremene i kvalitetne usluge i/ili povratne informacije o istoj i posebnim ponudama prema korisnicima koji su izrazili interes za našu uslugu.

Svrha prikupljanja osnovnih osobnih podataka

Vaši osobni podaci koriste se isključivo za namjenu za koju su dani:

 1. Za komunikaciju: u vezi usluge, proizvoda, cijene, garancije i slično. Npr. U slučaju da nas kontaktirate mailom, oni služe za komunikaciju s Vama.

 

 1. Ispunjavanje ugovornih obveza: dostava naručene usluge, naplata i savjetovanje u vezi iste, održavanje kvalitete usluge, rješavanje prigovora korisnika te drugih radnji koje su povezane sa sklapanjem i izvršavanjem ugovornih obveza u skladu s mjerodavnim propisima.

 

 1. Ispunjavanje zakonskih obveza

 

 1. Izravna promidžba korisnicima koji su iskazali interes te dali privolu za marketinšku komunikaciju te promidžba prema postojećim kupcima u svrhu održavanja kvalitete usluge i pravovremenog informiranja o posebnim uvjetima i aktualnim akcijama – a s ciljem kako bi korisnik mogao dobiti točne i precizne obavijesti koje odgovaraju njegovim željama iskazanim posjetom na stranice baloniito.hr

 

 1. Interne svrhe: obrt Baloni i to koristi navedene osnovne osobne podatke isključivo za potrebu vlastite evidencije, a u svrhu zaštite korisnika odnosno kupaca te održavanje kvalitete usluge i kvalitete proizvoda koji su sastavni dio usluge.

 

Podaci potencijalnih kupaca – korisnika

Obrt Baloni i to prikuplja podatke o potencijalnim kupcima, a sa svrhom da ih se uz danu privolu pravovremeno i precizno informira o aktualnim posebnim ponudama i akcijama, isključivo za uslugu za koju su potencijalni kupci izrazili interes. U navedenu svrhu prikupljamo isključivo osnovne osobne podatke.

 

Potraživanje spremljenih osobnih podataka

Korisnik u svakom trenutku može zatražiti ispis svih osobnih podataka koje obrt Baloni i to prikuplja i obrađuje u svrhu pružanja boljeg i kvalitetnijeg korisničkog iskustva – upitom za potraživanje ispisa spremljenih osobnih podataka putem e-mail adrese: info@baloniito.hr

Vremensko čuvanje i obrada osnovnih osobnih podataka

Osnovni osobni podaci kupaca čuvaju se tijekom čitavog perioda korištenja naše usluge, a sve do trenutka kada je kupac izričito i jasno naveo da više nije korisnik naše usluge ili iskaže pravo na zaborav.

Osnovni osobni podaci potencijalnih kupaca, odnosno korisnika čuvaju se 3 mjeseca od trenutka prikupljanja navedenih osnovnih osobnih podataka, ili kraće ukoliko korisnik prije iskaže pravo na zaborav.

 

Pravo na zaborav

Obrt Baloni i to informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te redovito daje kupcima mogućost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe i svrhu održavanja kvalitete usluge i proizvoda koji su sastavni dio usluge.

Ukoliko želite brisanje navedenih osnovnih podataka iz naše baze, molimo pošaljite upit za brisanje svih osnovnih osobnih podataka na slijedeću e-mail adresu: info@baloniito.hr

Pravo na ulaganje prigovora

Korisnik i/ili kupac ima pravo na ulaganje prigovora na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega ako se podaci obrađuju za potrebe legitimnog interesa voditelja obrade. U tom slučaju će obrt Baloni i to, kao voditelj obrade, prestati obrađivati osobne podatke, osim ako dokaže da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu osobnih podataka u odnosu na prava korisnika i/ili kupca, odnosno u slučaju kada obrada podataka služi radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Ukoliko se osnovni osobni podaci korisnika i/ili kupca obrađuju za potrebe izravnog marketinga, korisnik ima pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu za potrebe izravnog marketinga, osobito ako se osnovni osobni podaci koriste u svrhu izrade profila.

Korisnik može uložiti prigovor slanjem upita, odnosno prigovora preko na navedenu e-mail adresu: info@baloniito.hr

Odgovornost

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu internet stranicu pod www.baloniito.hr te na sve stranice unutar baloniito.hr  domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na baloniito.hr domeni, a za koje stranica www.baloniito.hr nije nadležna niti odgovorna te za koje stranca www.baloniito.hr  ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika.

Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima Baloni i to neće kupcu slati elektronske poruke ukoliko na to kupac nije izričito pristao, odnosno dao svoju privolu npr. u marketinške svrhe.

Društvene mreže

Obrt Baloni i to je aktivan i na društvenim mrežama. Ukoliko koristite dodatke za pristup društvenim mrežama kao što je Facebook, Instagram ili dr., možemo imati pristup nekim Vaši podacima putem te društvene mreže, a u skladu s njihovim politikama korištenja i Vašom privolom da neke podatke učinite dostupnima.

 

Autorska prava

Ukoliko nije drugačije navedeno, sav pisani i vizualni sadržaj na našoj internet stranici i našim profilima na društvenim mrežama u vlasništvu su obrta za dizaj i organizaciju, Baloni i to.

Bez naše prethodne suglasnosti nije dozvoljeno koristiti sadržaje sa naših internet stranica i društvenih mreža. Ukoliko ustanovimo da su naša autorska prava narušena možemo pokrenuti tužbu.

 

Kolačići

Kako bi naša internet stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja Vašeg korisničkog iskustva i kvalitete usluge, ova internet stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Preko 90 % svih internet stranica koristi ovu praksu, no prema regulacijama Europske unije od 25.05.2018. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem naše  internet stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane internet stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za internet stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu internet stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići se ne mogu dodijeliti određenoj osobi i ne sadrže osobne podatke.

Vrste kolačića na ovim Internet stranicama:

 • Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu)
 • Trajni kolačići (Persistent cookies)– ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su “Ostanite prijavljeni” tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.
 • Kolačići za mjerenje posjećenosti – ovi kolačići nisu postavljeni niti kreirani od strane naših stranica, ali služe za normalno funkcioniranje stranice i korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. VAŽNO – ovi kolačići ne prikupljaju nikakve osobne podatke korisnika.

Mi na www.baloniito.hr  stranici koristimo sljedeće takve i stalne kolačiće:

 • Google Analytics pixel
 • Facebook pixel
 • Instagram pixel

Navedeni pixeli (ili kolačići) ne prikupljaju nikakve osobne podatke (demografske i slične), već isključivo služe za pravovremeno i precizno informiranje ovisno o vašem interesu, a kako bismo vas na drugim web stranicama informirali o aktualnim posebnim ponudama i akcijama.

Preko našeg sustava za upravljanje kolačićima, kolačiće možete prema potrebi i želji onemogućiti jednostavnim odabirom, kao vidjeti i druge privremene kolačiće ili kolačiće za mjerenje posjećenosti koji se koriste.

Kako onemogućiti kolačiće?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku.

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internet pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internet preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom). Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na našoj internet stranici.

Također možete koristiti naš sustav za upravljanje kolačićima na našim stranicama. Kolačiće možete prema potrebi i želji onemogućiti jednostavnim odabirom, kao vidjeti i druge privremene kolačiće ili kolačiće za mjerenje posjećenosti koji se koriste.

U svrhu omogućavanja najbolje kvalitete usluge i pravilnog rada ovih Internet stranica, preporučujemo da kolačiće ostavite uključenima.

 

Izmjene i dopune Izjave o privatnosti i sigurnosti

Obrt Baloni i to zadržava pravo izmijeniti i dopuniti ovu Izjavu u bilo kojem trenutku, bez davanja bilo kakve posebne obavijesti zainteresiranim osobama. Iz navedenog razloga preporuča se svim zainteresiranim osobama i korisnicima da redovito provjeravaju sadržaj ove Izjave radi informiranosti oko ažurnog sadržaja Izjave o privatnosti i sigurnosti.

Sve sadržaje na našim stranicama korisnici koriste na vlastitu odgovornost te se obrt Baloni i to ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Načelo pravednosti

Obrt Baloni i to se u svome poslovanju pridržava pravednosti i iskrenosti u svakom vidu interakcije s korisnicima (potencijalnim kupcima) i kupcima naših usluga te najveći naglasak stavlja na održavanje kvalitete usluge i kvalitetu proizvoda koji su sastavni dio naše usluge.

U Zagrebu, travanj 2022. godine

Obrt za dizajn i organizaciju, Baloni i to